MAIL HANDTEKENING

Als je hier bent, ben je op zoek naar een instruktie om een mailhandtekening te maken in apple mail. Adversa programmeert een html handtekening en die wil je nu implementeren. Maar hoe? Op deze pagina leggen we dat stap voor stap uit...

Stap 1 - Een tijdelijke handtekening maken

Open Apple Mail en ga naar ‘Voorkeuren > Handtekeningen’ en maak een tijdelijke handtekening aan met een willekeurige tekst. Deze handtekening gebruiken we straks om de ontwerpen HTML versie van de handtekening in te plaatsen.

Stap 2 - Koppelen met een email account

Koppel de tijdelijke handtekening met een bestaand email account. Sleep de handtekening  uit de middelste kolom naar het e-mailaccount in de linker kolom.

Stap 3 - SLUIT MAIL HELEMAAL AF

Sluit nu mail helemaal af. Dit kan door in het voorkeuren menu helemaal af te sluiten of door command Q te gebruiken.

Stap 4 – Open de Signatures folder

De handtekening staan opgeslagen in de ‘Bibliotheek’ (ofwel Library). Standaard is deze onzichtbaar gemaakt, maar het is vindbaar:

 • iCloud gebruikers: ga naar het Bureaublad van de computer. In de menubalk selecteert u ‘Ga naar map…’ (shift + command + G) en plak daar deze tekst in:      ~/Library/Mobile Documents/com~apple~mail/Data/MailData/Signatures/
 • Niet-iCloud gebruikers: ga naar je Bureaublad. In de menubalk selecteer je ‘Ga naar map…’ (shift + command + G) en plak daar deze tekst in: ~/Library/Mail/V3/MailData/Signatures/

Kun je deze map niet vinden dan kun je het ook handmatig opzoeken. Ga naar de Bureaublad op je computer. In de menubalk selecteer je ‘Ga’. Hou de alt/option-toets ingedrukt en in de lijst wordt ineens je Bibliotheek map zichtbaar. Navigeer nu zelf naar de bovenstaande map. Ga dan naar de Mail en V3 (of V2), Maildata en dan Signatures.

Stap 5 – Vind de tijdelijke handtekening

Tijdens de eerste stap heb je in Apple Mail een tijdelijke handtekening aangemaakt in de folder die in stap 4 geopend is. Het bestand eindigt met de extensie ‘.mailsignature’. Het bestand heeft een onherkenbare naam, dus zoek naar het meest actuele bestand. Hiervoor kun je de kolom ‘Bewerkingsdatum’ gebruiken en dan de meest recente selecteren. Bij gebruikers met een iCloud account begint de bestandsnaam met ‘ubiquitous’.

Stap 6 – Open de tijdelijke handtekening met Teksteditor

Open het bestand uit stap 5  met Teksteditor, de standaard tekstverwerker van Apple. Voordat het bestand geopend wordt moet er een aanpassing gedaan worden in de voorkeuren van Teksteditor:

 • Open de ‘Voorkeuren’ van Teksteditor.
 • Ga naar de tab ‘Openen en bewaren’.
 • Vink de bovenste checkbox aan (Geef HTML-bestanden weer als HTML-code in plaats van als opgemaakte tekst).

Open na het wijzigen het bestand van de tijdelijke handtekening.

Stap 7 – Vervang de HTML inhoud

 • Open het email handtekening bestand dat adversa voor u gemaakt heeft met het programma Teksteditor.
 • Selecteer en kopieer de complete tekst uit dat bestand.
 • Open het bestand van de tijdelijke handtekening.
  Laat de bovenste regels in het document staan.
 • Selecteer alles ná de regel die begint met ‘Mime-Version’ en wis die tekst.
 • Plak hier nu de tekst (HTML code) in die adversa gemaakt heeft.

Stap 8 – HTML handtekening beveiligen

Deze stap is alleen noodzakelijk als je GEEN iCloud gebruikt. iCloud gebruikers slaan deze stap dus over. Als laatste moet het handtekeningbestand beveiligd worden om te voorkomen dat Mail deze overschrijft. Klik hiervoor op de tekst ‘Bewerkt’ in de grijze titelbalk boven de tekst in Teksteditor en vink ‘Beveiligen’ aan. Bewaar en sluit het bestand.

Stap 9 - Start Apple Mail opnieuw op

Start nu Apple Mail op en ga naar ‘Voorkeuren > Handtekeningen’. Als alles goed is gegaan zie je hier nu je nieuwe handtekening. De naam van de handtekening kunt u gewoon veranderen. Adversa heeft de logo afbeelding al op de server geplaatst. Deze is niet zichtbaar in de voorvertoning, maar wel in de uiteindelijke email die je gaat typen.

Succes! Heb je vragen over de implementatie? Neem dan even contact met ons op.